ua en ru

"Севморзавод" заперечує отримання замовлень від Міноборони РФ на 139 млн дол

Севастопольський морський завод заперечує отримання замовлень від Міністерства оборони Росії на 139 млн дол.

Севастопольський морський завод заперечує отримання замовлень від Міністерства оборони Росії на 139 млн дол. Про це повідомляє прес-служба заводу.

"Обсяг замовлення зазвичай формується і затверджується в кінці попереднього року. Для того, щоб виконувати замовлення Міністерства оборони РФ, підприємствам потрібно мати спеціальні дозвільні документи в межах оборонного замовлення міністерства. Слід зазначити, що ВАТ "Севморзавод" не має дозвільних документів на проведення ремонтних робіт Чорноморського флоту РФ, тому не може їх здійснювати або отримувати замовлення на їх виконання від Міністерства оборони РФ", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що зараз у Севастополі працює Федеральне державне унітарне підприємство "13-й завод", що належить Міноборони РФ і займається виключно ремонтом, але не суднобудуванням. Саме воно і є єдиним виконавцем усіх замовлень на ремонт кораблів і човнів Чорноморського флоту РФ.

"До того ж, на сьогоднішній день статус усіх підприємств у Криму, які перебувають в юрисдикції України, не є остаточно врегульованим. Без відповідної реєстрації жодне з таких підприємств не має можливості отримати ліцензію на роботу в межах держзамовлення РФ, зокрема, отримати замовлення від Міністерства оборони РФ", - наголошується в повідомленні.

Президент Росії Володимир Путін вчора в ході прямої лінії заявив, що Міноборони РФ в рамках фінансової підтримки Криму розмістило замовлення на одній з кораблебудівних верфей в Севастополі на загальну суму близько 139 млн дол., при цьому він не назвав конкретне підприємство. Тим не менше, ряд ЗМІ зробили припущення, що єдиним підприємством Севастополя, де міг бути розміщений замовлення Міноборони РФ, є "Севморзавод", стратегічним інвестором якого виступає кандидат у Президенти України Петро Порошенко.