ua en ru

"Сбербанк Росії" і "Трійка Діалог" завершили угоду з об'єднання

"Сбербанк Росії" і "Трійка Діалог" оголошують про закриття операції по об'єднанню компаній. Про це говориться у спільному прес-релізі організацій.
В рамках інтеграції "Трійки Діалог" в структуру "Сбербанку" створюється новий напрям бізнесу: корпоративно-інвестиційний банк (CIB), який надаватиме послуги найбільшим російським і зарубіжним корпораціям і фінансовим інститутам. CIB стає частиною бізнес-блоку "Корпоративний бізнес" під керівництвом заступника голови правління "Сбербанку Росії" Андрія Донських. Співкерівнками CIB призначені член правління, віце-президент "Сбербанку Росії", директор департаменту по роботі з найбільшими клієнтами Олександр Базаров і CEO (виконавчий директор) "Трійки Діалог" Рубен Варданян.
Другим напрямом бізнесу, що створюється в результаті інтеграції, є управління добробутом (Wealth Management). У нього входять підрозділи з продажу інвестиційних продуктів приватним клієнтам, включаючи управління активами і private banking. Керівником всіх напрямів бізнесу управління добробутом також є Варданян, а куратором даного бізнес-блоку призначена заступник голови правління "Сбербанку Росії" Бела Златкіс. У планах розвитку блоку - побудова найбільшого в Росії приватного банку, говориться в повідомленні.
За попередніми даними за 2011 р., підрозділи "Сбербанку" і "Трійки Діалог" по операціях на фінансових ринках спільно отримали дохід у розмірі більше 22 млрд руб., з яких близько 8 млрд руб. припало на торгові операції з цінними паперами, близько 6 млрд руб. - на конверсійні операції і операції з дорогоцінними металами. Попередні доходи, отримані в 2011 р. по інвестиційно-банківських послугах, склали близько 3,4 млрд руб.
У 2014 р. група розраховує подвоїти доходи від інвестиційно-банківської діяльності, і вже зараз в розробці знаходиться більше 70 інвестиційно-банківських операцій, відзначив у повідомленні кредитної організації президент, голова правління "Сбербанку Росії" Герман Греф.
Нагадаємо, в травні 2011 р. ВАТ "Сбербанк Росії" та ІК "Трійка Діалог" підписали договір, що юридично зобов'язує, про придбання "Сбербанком" 100% акціонерного капіталу інвестиційної компанії.
У грудні 2011 р. Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії ухвалила рішення про задоволення клопотання дочірньої структури "Сбербанку РФ" SBGB Cyprus Ltd. про покупку прав, що дозволяють визначати умови здійснення підприємницької діяльності групи осіб у складі ряду структур "Трійки Діалог".
У вересні 2011 р. Антимонопольний комітет України надав дозвіл "Ощадбанку Росії" на покупку акцій компанії "Трійка Діалог".