ua en ru

"Самопоміч" і "Батьківщина" не збираються подавати кандидатури в Кабмін

"Самопоміч" і "Батьківщина" не збираються подавати кандидатури в Кабмін Джерело фото:ТСН
Депутати від партій "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" не будуть делегувати кандидатури в новий Кабінет міністрів України.

Депутати від партій "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" не будуть делегувати кандидатури в новий Кабінет міністрів України. Про це заявили журналістам представники обох партій після підписання коаліційної угоди, передає кореспондент РБК-Україна.

"Самопоміч" офіційно заявляє про позицію щодо формування нового Кабміну: ті депутати, які отримали місця в парламенті, вони не будуть делеговані у новий Кабмін", - заявила представник партії "Самопоміч" Оксана Сироїд.

Вона також пообіцяла, що текст угоди про створення коаліції буде оприлюднено на сайтах політсил, в тому числі "Самопомочі".

У свою чергу, як повідомив один з лідерів ВО "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, в його політсилі кандидатури на посади міністрів також не обговорювалися.

"Ми заявляємо, що на даний момент кандидатури на міністрів не обговорювалися. Жодне кадрове або персональне питання в угоді не прописано. І взагалі, нам, партії "Батьківщина", це не цікаво. У нас немає на сьогодні пропозицій. Ми підкреслюємо, що ми не ставимо жодних кадрових питань. Це стосується уряду і керівництва парламенту. Жодної пропозиції", - заявив Кожем'якін.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав колег по коаліції якомога швидше подати своїх кандидатів до складу майбутнього Кабміну.