ua en ru

"Роснефть" розцінює цілеспрямований обстріл свого НПЗ українськими силовиками як провокацію і злочин

"Роснефть" розцінює цілеспрямований обстріл належить компанії Лисичанського нафтопереробного заводу (ЗАТ "ЛІНІК") як провокацію і злочин, стоїть в одному ряду із знищенням 17 липня 2014 р. пасажирського літака малазійських авіаліній у повітряному просторі України.

"Роснефть" розцінює цілеспрямований обстріл належить компанії Лисичанського нафтопереробного заводу (ЗАТ "ЛІНІК") як провокацію і злочин, стоїть в одному ряду із знищенням 17 липня 2014 р. пасажирського літака малазійських авіаліній у повітряному просторі України. Про це йдеться в заяві "Роснафти"

"У нас є підстави припускати комерційну зацікавленість що дорвалися до влади українських олігархів у знищенні конкуруючого виробництва і підвищенні цін на продукцію свого підприємства в місті Кременчук", - йдеться в заяві "Роснафти".

У документі наголошується, що в результаті неодноразових масованих обстрілів силовими структурами України на заводі відбулися пожежі, частково пошкоджено і знищено обладнання і виробнича інфраструктура. Персонал заводу евакуювався в захисні приміщення заводу.

"Компанія розцінює дії українських силовиків як вельми своєрідний спосіб позбавлення ВАТ "НК "Роснефть" від проблемного активу, здатного в економічному контексті сучасної України генерувати виключно збитки. При цьому Україна позбавляється від кращого нафтохімічного виробництва, який забезпечував майже 3000 робочих місць для громадян України. НК "Роснефть" заявляє, що готова забезпечити працівників Лисичанського НПЗ роботою на підприємствах в периметрі компанії", - сказано в заяві.

Приватне акціонерне товариство "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія" (ПРАТ "ЛИНІК") займається переробкою нафтової сировини і виробництвом нафтопродуктів. Переробка нафти на Лисичанському НПЗ почалася в 1976 р. Підприємство потенційно може переробляти близько 8 млн т нафтової сировини на рік. ПРАТ "ЛИНІК" - єдиний в Україні виробник поліпропілену. У 2013 р. підприємство інтегрувалися у ВАТ "НК "Роснефть". Завод знаходився на модернізації з 2012 р., планувався до пуску влітку 2014 р.