ua en ru

"Правий сектор" створює батальйон "Донбас" для боротьби з сепаратистами на Сході України

"Правий сектор" створює батальйон "Донбас" для боротьби з сепаратистами в східних областях України.

"Правий сектор" створює батальйон "Донбас" для боротьби з сепаратистами в східних областях України. Про це на прес-конференції заявив лідер "Правого сектора", кандидат у Президенти України Дмитро Ярош, передає медіа-центр "Днєпр Пост".

"Ми підтримуємо Женевські домовленості, але бачимо, що загарбники не розуміють мирних переговорів, і єдиний спосіб позбутися від них - це проведення швидкої і рішучої антитерористичної операції. "Правий сектор" готовий брати в ній участь, і вже надав готових до бойових дій людей. ...Заявляю, що відтепер "Правий сектор" бере під захист усі населення Донбасу та гарантує вільний і всебічний розвиток. ...Ми зараз працюємо над створенням батальйону "Донбас", який буде успішно працювати на території Донбасу з метою зупинити антидержавні дії", - розповів Ярош.

За його словами, батальйон буде сформований в найкоротший строк, не більше трьох днів, і буде складатися з 800 чоловік.

"Багато хто з жителів Донбасу вже звертаються до нас з проханням, щоб "Правий сектор" прийшов і навів порядок. Але "Правий сектор" - це не самостійна військова сила, і ми координуємо всі наші дії з державними органами", - зазначив Ярош.