ua en ru

"Правий сектор" закликає владу визнати Крим окупованим і почати звідти евакуацію

Громадський рух "Правий сектор" закликає владу України визнати Крим окупованою територією і почати звідти евакуацію людей.

Громадський рух "Правий сектор" закликає владу України визнати Крим окупованою територією і почати звідти евакуацію людей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби руху.

Необхідність таких дій "Правий сектор" пояснює "надзвичайною ситуацією, що склалася на території суверенної держави України і необхідністю негайного вжиття заходів, спрямованих на забезпечення безпеки громадян України , які проживають або опинилися на території АР Крим , окупованій збройними силами РФ".

Посилаючись на закон України "Про правовий режим надзвичайного стану" , "Кодекс цивільного захисту", а також Конвенцію про захист цивільного населення під час війни, "Правий сектор" вважає за необхідне визнати Крим окупованим і евакуювати членів сімей військовослужбовців України.

У повідомленні також йдеться про необхідність затвердження Кабміном Порядку проведення евакуації із зони надзвичайного стану та забезпеченні житлом громадян, вимушених покинути окуповану територію.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії. За даними місцевих самопроголошених влади після обробки 100% бюлетенів, за приєднання Криму до Російської Федерації проголосувало 96,6% жителів Криму. А 18 березня Путін підписав договір про приєднання Криму до РФ. На даний момент на території Криму знаходяться заблоковані російськими солдатами українські військовослужбовці.