ua en ru

"Правий Сектор" буде контролювати резонансні судові процеси, - Береза

Громадський рух "Правий Сектор" заявив про намір публічно спостерігати за гучними судовими процесами і підключати Люстраційний комітет у разі явних порушень в інтересах будь-якої із сторін. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав представник "Правого Сектора" Борислав Береза.

За його словами, приводом для заяви стала спроба залучити "Правий Сектор" до реалізації корупційної схеми. "До нас звернулася одна зі структур, яка бере участь у судовому позові проти "Укрсиббанку" у Верховному суді України. Ця структура попросила лобіювати свої інтереси в судовому процесі в обмін на більш ніж щедре пожертвування. Пояснення було приблизно таким, що раз "Правий Сектор" бере участь у процесах обрання голів Вищих судів, значить, він може впливати на рішення цих судів", - розповів Береза.

За його словами, ця структура "не оцінила причини, за якими "Правий Сектор" вплутався в люстрацій ні процеси судової системи України". "Ми ламаємо стару корупційну систему, а не збираємося очолити нову. І ми не будемо захищати цієї структури, не тому, що її власники є нардепами, одіозними особистостями або ще з якихось причин, а тому, що це суто судовий процес між двома бізнес-суб'єктами, і правоту однієї з них має визначати суд... Ми не контора з вирішення питань, а організація з контролю за усіма гілками державних, силових або ж судових структур. І якщо хтось про це забув, то ми готові йому про це нагадати", - підкреслив представник "Правого Сектору".

Як відомо, в даний час у Верховному Суді України розглядається справа бенефіціарів Корпорації АІС, народних депутатів Василя Полякова та Дмитра Святаша, які протягом кількох років не погашають борг перед "УкрСиббанком" (міжнародна фінансова група BNP Paribas) у розмірі 100 млн дол. Чергове слухання призначено на 18 червня поточного року.