ua en ru

"Правекс-Банк" збільшує капітал на 298 млн грн

"Правекс-Банк" збільшує капітал на 298 млн грн. Про це повідомляє прес-служба банку.
Рішення, прийняте Intesa Sanpaolo SpA буде проходити у два етапи. На першому етапі здійснюється зменшення статутного капіталу банку для покриття збитків минулих років. Сума, вивільнена таким чином зі статутного капіталу, шляхом зменшення номінальної вартості акцій, спрямовується на формування загальних резервів. Перший крок рекапіталізації, який передбачає відразу після завершення процедури зменшення статутного капіталу другий етап - подальше збільшення капіталу на 298 млн грн.
Таким чином, капіталізація "Правекс-Банку" не зменшується, а навпаки збільшується і приводиться у відповідність до статті 32 закону України "Про банки і банківську діяльність", відповідно до якої капітал банку не може бути меншим від статутного капіталу.
"У будь-якому випадку, значення нормативу адекватності регулятивного капіталу/платоспроможності (Н2) станом на кінець вересня складає 19,09%, що практично в 2 рази перевищує встановлену норму", - зазначив голова правління "Правекс-Банку" Сергій Наумов.

Нагадаємо за даними Нацбанку, на 1 жовтня активи "Правекс-банку" становили 5,9 млрд грн з власним капіталом 932,4 млн грн.