ua en ru

"Платинум Банк" планує розмістити облігації на 500 млн грн

"Платинум Банк" планує розмістити облігації на 500 млн грн. Про це йдеться в повідомленні держустанови "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" при Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Наглядова рада ВАТ "Платинум Банк" 17 жовтня 2013 р. затвердив рішення про проведення відкритого (публічного) розміщення іменних, відсоткових, звичайних (незабезпечених) облігацій серії "Е" загальною кількістю 500 тис. штук на загальну суму 500 млн грн. Номінальна вартість облігації - 1 тис. грн. Форма існування - бездокументарна.

Первинне розміщення облігацій буде проводитися на фондовій біржі - Публічне акціонерне товариство "Фондова біржа "ПФТС" самим емітентом та/або за дорученням емітента - андеррайтерами: ПАТ "Укрсиббанк" і ПАТ "Фінбанк".

Права, що надаються власникам облігацій: купувати та продавати облігації на вторинному ринку цінних паперів після реєстрації НКЦПФР звіту про результати розміщення облігацій та видачі свідоцтва про реєстрацію випуску облігацій; отримати номінальну вартість облігацій при настанні строку їх погашення; отримувати відсотковий дохід у вигляді нарахованих відсотків на номінальну вартість облігацій в кінці кожного відсоткового періоду; подавати емітенту облігації для викупу відповідно до умов проспекту емісії облігацій; здійснювати будь-які операції з облігаціями, що не суперечать чинному законодавству України.

500 млн грн, залучених від продажу облігацій "Е", буде спрямовано на здійснення розвитку основної діяльності банку, у тому числі на збільшення кредитно-інвестиційного портфеля шляхом проведення кредитування фізичних осіб і суб'єктів господарської діяльності.