ua en ru

"Ощадбанк" за 4 міс. виплатив 3,29 млрд грн за вкладами Сбєрбанку СРСР

В Україні за чотири місяці проведення компенсаційних виплат 3,49 млн вкладників Сбєрбанку колишнього СРСР отримали компенсацію на загальну суму 3,29 млрд грн, повідомляє прес-служба уряду.

З 2 квітня, коли розпочала роботу гаряча лінія підтримки вкладників її операторами оброблено понад 8,1 млн дзвінків, понад 6,56 млн вкладників отримали інформацію щодо дати та часу проведення актуалізації у відділенні банку.

Як повідомлялося, 27 червня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон про "простий" механізм повернення вкладів Сбєрбанку СРСР. Зокрема, документ встановлює "простий і не витратний механізм" повернення громадянам знецінених вкладів шляхом готівкового або безготівкового розрахунку через установи АТ "Ощадбанк України".

Нагадаємо, з 1 червня ц.р. в Україні розпочалися виплати вкладникам, які вклали свої гроші в Сбєрбанк СРСР до 2 січня 1992 р. Планується, що до кінця 2012 р. компенсацію отримають близько 6 млн вкладників.

Читайте також: "Ощадбанк" станом на 28 вересня 2012 р. отримав з бюджету 4,1 млрд грн для виплати компенсацій вкладникам Сбєрбанку СРСР