ua en ru

"Опозиційний блок" вимагає відновити законність при підрахунку голосів в Кривому Розі

"Опозиційний блок" вимагає відновити законність при підрахунку голосів в Кривому Розі Джерело фото:ТСН

"Опозиційний блок" вважає, що "місцева влада Дніпропетровської області, збентежена результатами парламентських виборів, вирішила вдатися до провокацій, злочинним авантюр і елементарної підлості. Ці люди ні перед чим не зупиняються заради фальсифікацій виборів". Про це йдеться у заяві політсили.

"Сьогодні їх зусиллями були "заміновані" дві окружні виборчі комісії (32 і 33 округу) в Кривому Розі. Так, близько 16 години надійшли анонімні дзвінки про мінування будівель, в яких знаходяться ці окружні виборчі комісії. В цей час в приміщеннях йшли засідання комісій з прийому протоколів від дільничних виборчих комісій. На засіданнях також були присутні міжнародні спостерігачі та представники ЗМІ. На вимогу міліції всі присутні були евакуйовані з будинків, а входи були заблоковані працівниками правоохоронних органів. У зв'язку з евакуацією могли залишитися без нагляду приміщення, в яких знаходилися контейнери з обробленими бюлетенями. Проведена протягом години перевірка не виявила наявність вибухонебезпечних предметів та о 17:00 комісії знову приступили до роботи. Всі ці факти зафіксовані членами комісій, спостерігачами і записані на відео. Це вже третій надзвичайний випадок, пов'язаний, зокрема, з порушенням роботи окружної комісії No 33. Раніше, був побитий голова комісії, а в день виборів був інцидент, пов'язаний з розстрілом автомобілів біля комісії, були поранені дві людини. Стало відомо про можливе "мінування" комісії у 31 окрузі. Також сьогодні вночі планується штурм будівлі комісії 38 округу збройними батальйонами. По суті, йдеться про спробу грубої фальсифікації народного волевиявлення та спотворення результатів виборів на користь кандидатів губернатора Коломойського. Що характерно, - дніпропетровська влада бандитськими методами веде боротьбу не тільки з кандидатами в депутати від "Опозиційного блоку", але і з кандидатами від партії "Блок Петра Порошенка". Адже, на думку міжнародних спостерігачів, подібні акти є спробою вкрасти результат перемоги на виборах як у представника "Блоку Петра Порошенко" Костянтина Усова (округ 33), так і у Андрія Гальченко (округ 32), який йшов під брендом «Команда Вілкула". По суті, сьогодні йде мова про свавілля місцевих князьків і спробі приватизації регіону одним, окремо взятим олігархом і встановлення в області феодального режиму правління", - йдеться у заяві.

"Опозиційний блок" звертає увагу президента та силових структур на свавілля на Дніпропетровщині, і вимагає негайно відновити законність у регіоні, а також забезпечити об'єктивність підрахунку голосів, відданих громадянами України на парламентських виборах.