ua en ru

"Опозиційний блок" вимагає почати люстрацію з Яценюка і Турчинова

Партія "Опозиційний блок" вважає за необхідне невідкладно провести люстрацію прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, а також всього складу уряду. Про це йдеться в офіційній заяві партії.

"Ми хочемо нагадати, що Арсеній Яценюк зайняв прем'єрське крісло, коли валютний курс становив 8 грн за 1 дол., а він довів його до 15 грн, чим обікрав мільйони українців. Ми хочемо нагадати, що Турчинов зайняв крісло в.о. Президента з Кримом, а залишив крісло вже без Криму", - підкреслили в партії.

Згідно з текстом заяви, Яценюк і Турчинов своїми рішеннями розв'язали війну, в якій загинули десятки тисяч українців, і яка заподіяла Україні мільярдні збитки.

"Саме на війну уряд Яценюка списує всі прорахунки в економіці, які були зроблені ним з-за невміння керувати країною. Що ж стосується закону про люстрацію, прийняте під тиском Турчинова та з численними порушеннями, в тому числі й кримінального характеру, то наша позиція - він не може бути підписаний і введений в действие.Он несправедливо позбавляє більше мільйона українців права служити своїй державі. Адже винен у злочині може бути тільки той, чий злочин було доведено", - підкреслюється в документі.