ua en ru

"Опозиційний блок" просить ЦВК перевірити результати виборів в 5 округах

Партія "Опозиційний блок" просить Центральну виборчу комісію ретельно проконтролювати встановлення достовірних результатів позачергових виборів Верховної Ради у п'яти виборчих округах. Про це на засіданні Цвк заявив кандидат у депутати від "Опозиційного блоку" за списком партії Нестор Шуфрич.

"Я хотів би висловити стурбованість і звернути увагу ЦВК на події в 3-х округах Донецької області: №50, 59 і 60 і округах №37 та №38 Дніпропетровської області. Є підстави вважати, що там здійснюються спроби сфальсифікувати реальний результат виборів. Ми просимо ЦВК проконтролювати питання встановлення результату виборів на цих 5 округах", - зазначив Шуфрич.

За його словами, в цих округах здійснюється тиск з боку військових, які нібито виконують наказ Служби безпеки України, що не підтверджується, і роблять все для знищення або зміни документації ділянок.

Шуфрич також підкреслив, що партія має копіями оригіналів всіх протоколів з цих п'яти округів.

У свою чергу голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що протоколи окружкомів №37, 38 і 50 прийняті комісією та обробляються, а по округу №50 у Центрвиборчкомі є копії протоколів ділянок, які не відповідають протоколом окружкому.

Він також підкреслив, що позиція ЦВК щодо встановлення результатів виборів є неупередженою і об'єктивною незалежно від партійної приналежності чи імен кандидатів, які отримали більшість голосів.