ua en ru

"Опозиційний блок" сподівається на чесні результати виборів в округах №30 і №38, - Вілкул

"Опозиційний блок" сподівається на чесні результати виборів в округах №30 і №38

"Опозиційний блок" сподівається на чесні результати виборів в округах №30 і №38. Про це на прес-конференції заявив один з лідерів "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"Парламентські вибори 2014 року увійдуть в історію України як найбрудніші. Ми боремося за чесність підрахунку голосів на кожному окрузі, тому що влада дозволяє собі фальшувати і спотворювати вибір людей. Одні з найбільш брудних фальсифікацій зараз йдуть на 30 та 38 округах у Дніпропетровській області. Злочинні угруповання намагаються змінити результати голосування на свою користь", - зазначив політик.

Вілкул підкреслив, що правоохоронні органи зобов'язані дати об'єктивну оцінку того, що відбувається і не допустити спотворення волевиявлення громадян.

"За 30 округу ми сподіваємося, що міліція, прокуратура дадуть оцінку тому, що відбувається, тому що там явні фальсифікації, за які передбачається рядків позбавлення волі до 7 років. Ми сподіваємося на чесність Центральної виборчої комісії, сподіваємося на політичну волю президента. Адже він як ніхто повинен бути зацікавлений у чесних виборах", - підкреслив він.

"По 38 округу ми теж сподіваємося, що, принаймні, буде захищена окружна виборча комісія і бійцям батальйонів не дозволять повністю зіпсувати чи знищити всі бюлетені. Якщо вони на даний момент вже не знищені", - заявив Вілкул.

"На сьогоднішній день ситуація з фальсифікаціями вже перейшла в кримінальну площину. І ті, хто сьогодні хоче вкрасти голоси людей, повинні понести за це відповідальність", - резюмував політик.