ua en ru

"Нафтогазвидобування" запустила в експлуатацію нову свердловину в Полтавській області

Компанія "Нафтогазвидобування" ввела в експлуатацію свердловину №8 на Семиренковском газоконденсатному родовищі в Полтавській області.

Компанія "Нафтогазвидобування" ввела в експлуатацію свердловину №8 на Семиренковском газоконденсатному родовищі в Полтавській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Добовий видобуток природного газу на новій свердловині становить 170 тис. куб. м, газового конденсату - 5 т. Інвестиції в її буріння та облаштування склали понад 100 млн грн.

Після запуску в експлуатацію свердловини №8 загальна кількість експлуатованих компанією "Нефтогаздвидобування" свердловин досягла 11-ти. Добовий видобуток природного газу компанією зріс з 1,7 млн куб. м до 1,87 млн куб. м, газового конденсату - з 62 т до 67 т.

"Це перша свердловина введена в експлуатацію "Нафтогазвидобуванням" за останні більш ніж три роки. Зараз компанія веде буріння трьох нових свердловин, а у квітні-червні 2014 р. почне ще шість. Також до кінця року планується завершити капітальні ремонти вже діючих свердловин", - зазначив генеральний директор "Нафтогазвидобування" Ігор Щуров.

У 2013 р. компанія "Нафтогазвидобування" здобула 506 млн куб. м природного газу, в поточному році планує збільшити цей показник більш ніж у півтора рази. Видобуток газового конденсату планується наростити з 20 тис. т до 27 тис. т. Інвестиції у розробку та облаштування родовищ в 2014 р. перевищать 1,4 млрд грн.