ua en ru

"Народний губернатор Луганської обл. ввів в регіоні надзвичайний стан

"Народний губернатор Луганської області Валерій Болотов ввів в регіоні надзвичайний стан.

"Народний губернатор Луганської області Валерій Болотов ввів в регіоні надзвичайний стан. Про це йдеться в його заяві.

"Я оголошую введення в Луганській області надзвичайного стану. Оголошується повна мобілізація чоловічого населення. У кожному місті необхідно створити міські штаби і координувати їх з центральним штабом армії Південно-Сходу. Всі співробітники силових структур, які не є жителями Луганської області у термін до 18:00 повинні покинути територію Луганської області", - заявив Болотов.

Також він закликав командирів усіх підрозділів міліції, СБУ, армії до зазначеного часу "терміново приїхати в штаб армії Південно-Сходу для прийняття присяги на вірність народу Луганської області та стати під командування армії штабу Південно-Сходу".

Згідно із заявою на території регіону оголошено комендантську годину з 23:00 до 06:00. "Правий сектор", ультрас і все радикально налаштовані організації оголошені поза законом, їх дії будуть переслідуватися за законами військового часу", - підкреслив Болотов.

Ті, хто не виконуватимуть наказу, будуть оголошені зрадниками батьківщини і ворогами народу Луганщини". "До вас будуть застосовані заходи відповідно військового часу", - підкреслив народний губернатор".

Він також заявив журналістам, що "в розробці штабу - наступ на Київ".