ua en ru

"Народна самооборона" звернеться до Павленка, щоб перевірити інформацію щодо залучення дітей-сиріт до участі у мітингах протесту біля Печерського суду

Партія "Народна самооборона" має намір звернутися до уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка перевірити інформацію щодо незаконного чи примусового залучення неповнолітніх дітей-сиріт до участі у мітингах протесту біля Печерського районного суду у Києві. Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"У свою чергу прес-служба "Народної самооборони" звертається до уповноваженого глави держави з прав дитини перевірити факти незаконного чи примусового залучення неповнолітніх дітей-сиріт до участі у мітингах протесту на Хрещатику", - йдеться у повідомленні прес-служби "Народної самооборони".

Народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив: "У Калашникова ("Загальновійськовий союз України") використовують сиріт як рабів".

"Щойно зателефонувала мені працівниця одного з київських інтернатів для сиріт. Плаче. Каже, що їх шантажує управління освіти. Мовляв, хай ваші старші вихованці не їдять дарма державні хліби влітку, тому відсилайте їх на акцію проти Юлі на Хрещатик. А як не підуть, то взимку не буде інтернату тепла", - написав нардеп.

"Тобто, у Калашникова вже використовують сиріт як рабів!", - наголосив Ар'єв.

"За його словами, називати прізвище вихователя інтернату й назву закладу поки не буде, бо "установу розірвуть разом з вихованцями", - йдеться в повідомленні НС.

Політик також повідомив, що звернеться до Генпрокуратури із запитом, аби перевірити факт присутності неповнолітніх сиріт на мітингах Калашникова.