ua en ru

"Нафтогаз" заявляє про підготовку плану по збільшенню видобутку газу в Україні

"Нафтогаз" заявляє про підготовку плану по збільшенню видобутку газу в Україні
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє про підготовку плану по збільшенню видобутку газу в Україні.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє про підготовку плану по збільшенню видобутку газу в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Наку.

"Підготовлений провідними вченими документ передбачає введення податкових і регуляторних інструментів, спрямованих на залучення інвестицій у видобувну галузь і спрощення адміністративних процедур", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, серед пропозицій, спрямованих в Адмінстрацию Президента, Кабінет міністрів і Міненерговугілля, - встановлення економічно обґрунтованої собівартості природного газу, який реалізується нафтогазовидобувними підприємствами, для потреб населення і комунально-побутових споживачів, а також комплекс заходів, стимулюючих видобуток газу з глибоких і виснажених родовищ.

"Крім того, вчені пропонують зацікавити регіональні влади у розвитку видобутку нафти і газу шляхом спрямування частини податків за надрокористування в місцеві бюджети", - повідомили в прес-службі НАКу.

Нагадаємо, сьогодні "Нафтогаз України" повернув російському газовому монополістові компанії "Газпром" частина коштів, перерахованих 7 листопада російською компанією НАКу в оплату за транзит газу по території України.