ua en ru

"Нафтогаз" повернув "Газпрому" кошти за липневий транзит газу

НАК "Нафтогаз України" повернув ВАТ "Газпром" кошти за липневий транзит природного газу.

НАК "Нафтогаз України" повернув ВАТ "Газпром" кошти за липневий транзит природного газу. Про це повідомляє прес-служба НАК.

"НАК "Нафтогаз України" не прийняла 10,54 млн дол., перераховані ВАТ "Газпром" в якості доплати за транзит російського газу по території України в липні, і повернула платіж відправнику. Ситуація, що склалася, пов'язана з різночитаннями між компаніями щодо визначення розміру ставки транзиту по території України", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Газпром" перерахував аванс за послуги транзиту. Формула розрахунку транзитного тарифу враховує ціну газу, що поставляється російською компанією для України. За розрахунками "Нафтогазу", аванс ще не був витрачений у повному обсязі.

"Нафтогаз" вважає, що цей платіж був здійснений безпідставно, внаслідок чого він був повернений відправнику", - заявив глава правління НАК Андрій Коболєв.

З 16 червня 2014 р., коли російський монополіст припинив подачу газу для українських споживачів, обсяг транзиту газу з РФ територією України склав 11,6 млрд куб. м.