ua en ru

"Нафтогаз" отримав від "Газпрому" рахунок по передоплаті за газ, але поки не збирається його оплачувати, - Міненерго України

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" отримала від російської компанії "Газпром" рахунок по передоплаті за природний газ, але оплачувати його поки не буде

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" отримала від російської компанії "Газпром" рахунок по передоплаті за природний газ, але оплачувати його поки не буде, оскільки сподівається врегулювати це питання в ході переговорів. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Діденко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нафтогаз" отримав рахунок на передоплату, але до 2 червня ще є час, під час якого "Нафтогаз" все-таки сподівається в режимі партнерських відносин з "Газпромом" сісти і домовитися по комплексу проблем", - заявив Діденко.

За його словами, сьогодні "Нафтогаз" не може провести частковий платіж, оскільки немає конкретних домовленостей, у зв'язку з чим можуть виникнути проблеми в бухгалтерії компанії.

Нагадаємо, 13 травня "Газпром" виставив Україні рахунок на передоплату поставок газу в червні 2014 р. на суму 1,66 млрд дол. Сума попереднього рахунку виставлена на основі контрактного обсягу поставок - 114 млн куб. м на добу.

Прострочений борг "Нафтогазу" перед "Газпромом", за даними російської сторони на 13 травня, становить 3,508 млрд дол.

7 травня, на думку "Газпрому", закінчився термін оплати Україною квітневих газових поставок. "Газпром" не отримав 1,3 млрд дол. При цьому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пізніше заявив, що Київ готовий погасити заборгованість за десять днів, якщо ціна на газ буде знижена до 268,5 дол. за тисячу кубів.