ua en ru

"Нафтогаз" перерахував "Чорноморнафтогазу" кредитний транш на 246,6 млн грн для оплати за СПБУ

НАК "Нафтогаз України" 28 грудня перерахувала ДАТ "Чорноморнафтогаз" черговий кредитний транш на суму 246,628 млн грн для придбання самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ). Таку інформацію оприлюднила система розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Кошти надаються в рамках договору позики, укладеного 3 листопада 2011 р.

Зазначимо, спочатку обсяг зазначеної безвідсоткової кредитної лінії складав 3,24 млрд грн з терміном дії до жовтня 2012 р., проте пізніше обсяг був збільшений на 640 млн грн, а термін дії продовжений до 31 грудня 2012 р.

Крім того, як повідомляє НКЦБФР, "Нафтогаз" також перерахував "Чорноморнафтогазу" кредитний транш у розмірі 318,372 млн грн на фінансування заходів з реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, проведення бурових робіт, облаштування діючих родовищ, заходів з технічного розвитку, ремонту та модернізації виробничих об'єктів, а також для погашення кредиторської заборгованості. Кошти надаються в рамках договору позики, укладеного 18 квітня 2012 р. В цілому обсяг зазначеної кредитної лінії складає 2 млрд 395,750 млн грн.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного і Азовського морів. Підприємство також добуває вуглеводні на родовищах, розташованих в Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське ПСГ і магістральні газопроводи. 100% акцій ДАТ знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Читайте також: Нова бурова установка "Чорноморнафтогазу" скоро прибуде в Україну