ua en ru

"Нафтогаз" очікує економії 300 млн куб. м газу в квітні за рахунок зниження його використання на опалення

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" очікує економії близько 300 млн куб. м газу в квітні за рахунок зниження його використання на опалення.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" очікує економії близько 300 млн куб. м газу в квітні за рахунок зниження його використання на опалення. Про це заявив на прес-конференції голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб купувати газ, за нього потрібно розраховуватися. У нас зараз дуже низький рівень розрахунків. Наприклад, в цьому році рівень розрахунків теплокомуненерго становить 27%. Це дуже низько, і ми з цим будемо боротися доступними способами. Ми звернулися до прем'єр-міністра, і він нас підтримав - ми звернулися до керівників областей із проханням зменшити споживання газу для опалення. Це нам заощадить приблизно 300 млн кубометрів тільки за 15 днів. Це великий обсяг", - заявив Коболєв.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства рекомендувало місцевим державним адміністраціям розглянути спільно з органами місцевого самоврядування питання про завершення 27 березня опалювального періоду 2013-2014 рр. з урахуванням температурного режиму на відповідних територіях.

Станом на 27 березня опалювальний період завершився у Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Херсонській областях.