ua en ru

"Нафтогаз" оголосив конкурс на реверс газу з Угорщини в Україну

НАК "Нафтогаз України" оголосив конкурс на реверс природного газу з Угорщини в Україну.

НАК "Нафтогаз України" оголосив конкурс на реверс природного газу з Угорщини в Україну. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оголошує конкурс серед компаній, які мають можливість постачати природний газ з угорської направлення на територію України", - йдеться в повідомленні.

У компанії розповіли, що на українсько-угорському кордоні розташовані вільні потужності (пункт поставки Beregdarоc) для поставок газу з території Угорщини в Україну.

"Нафтогаз" запрошує постачальників природного газу до співпраці за умови оплати обсягів природного газу протягом 10 днів після постачання.

Нагадаємо, Україна 14 травня уклала контракт з однією з європейських газових компаній, яка здійснюватиме постачання газу в Україну реверсним шляхом з Угорщини.

Зазначимо, станом на 15 травня Україна мала укладені контракти вже із двома постачальниками газу з Європи. Один з них - німецька компанія RWE, газ якої йде в Україну через Польщу.

Раніше Україна також домовилася про реверс газу через Словаччину, початок якого очікується з осені. Проте "Нафтогаз" поки не уклав контракт з постачальником за цим напрямком.