ua en ru

"Нафтогаз" наполягає на обов'язковій участі "Газпрому" в підписанні газової угоди

НАК "Нафтогаз" наполягає на обов'язковій участі ВАТ "Газпром" в підписанні газової угоди.

НАК "Нафтогаз" наполягає на обов'язковій участі ВАТ "Газпром" в підписанні газової угоди. Про це повідомляє прес-служба НАК.

У компанії нагадали, що 7 жовтня українська сторона направила в Європейську комісію коментарі до проекту протоколу тристоронніх газових переговорів, запропонованого єврокомісаром Еттінгером два тижні тому. "Нафтогаз" підтвердив свою готовність до проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у будь-який погоджений сторонами час.

Разом з тим НАК висловив стурбованість пропозицією російської сторони виключити "Газпром" з числа сторін, що підписують запропоноване угоду.

"Нафтогаз" зазначає, що кінцевим результатом переговорів має стати підписання правомірного угоди, справедливого для всіх сторін і укладеного на ринкових, а не політичні принципи. Така угода передбачає безпосередню участь "Газпрому" в його підписанні та надає "Нафтогазу" юридичні інструменти, які будуть гарантувати реалізацію угоди всіма учасниками в умовах відсутності довіри між сторонами. Прийнятне для сторін угода має бути комерційним і вимагає підпису представника "Газпрому", без чого неможливо досягти згоди", - зазначили в "Нафтогазі".

Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Україну влаштовує дата тристоронніх газових переговорів у форматі Україна - Європейська комісія - Росія, призначена на 21 жовтня 2014 р.