ua en ru

"Нафтогаз" констатує відсутність прогресу в переговорах з "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" констатує відсутність прогресу в переговорах з ВАТ "Газпром".

НАК "Нафтогаз України" констатує відсутність прогресу в переговорах з ВАТ "Газпром". Про це повідомляє прес-служба компанії.

"НАК "Нафтогаз України" з жалем констатує відсутність реального прогресу в переговорах з ВАТ "Газпром". Російська сторона продовжує займати неконструктивну позицію і вимагає безумовного погашення всіх виставлених рахунків, включаючи і спірні суми", - йдеться в повідомленні.

У НАК розповіли, що українська сторона ще раз озвучила необхідність пакетної угоди, яке буде регламентувати погашення виставлених рахунків, з одного боку, та умови подальших постачань газу в Україну, включаючи питання тимчасової ціни газу до завершення спору шляхом переговорів або арбітражного врегулювання, з іншого.

Російська сторона також не погодилася з пропозицією Єврокомісії щодо врегулювання ситуації.

НАК в черговий раз підтвердив свою готовність гасити неоплачені рахунки за умови досягнення цивілізованого компромісу, який буде гарантувати безперебійність поставок газу в Україну.

"У зв'язку з тим, що сьогоднішні переговори не дали результату, очікується, що наступний раунд тристоронніх переговорів буде проведено до кінця поточного тижня", - зазначили в компанії.