ua en ru

"Нафтогаз" здобув в Єгипті більше 454 тис. бар. нафти, - Міненерговугілля

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" видобула в Єгипті більше 454 тис. бар. нафти. Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.
Згідно з повідомленням, в рамках виконання концесійної угоди, підписаної 13 грудня 2006 р., між Арабською Республікою Єгипет, Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією (Egyptian General Petroleum Corporation, ЕGPC) і НАК "Нафтогаз України" українська сторона реалізує в Єгипті нафтогазовий проект з проведення нафтової розвідки та експлуатації родовищ вуглеводнів у Західній пустелі. До теперішнього моменту повністю завершено буріння 23 свердловин, виявлено п'ять родовищ нафти. На концесійній ділянці тривають роботи з буріння і випробування свердловин згідно із затвердженою програмою. Етап розвідки триватиме до 13 грудня 2011 р.
Нагадаємо, з 18 квітня 2010 р. "Нафтогаз України" почав комерційний видобуток і здачу нафти з родовища HG східного блоку Алам Ель Шавіш відповідно до умов концесійної угоди. У серпні 2010 р. отримано дозвіл ЕGPC на збільшення щодобового видобутку нафти до 2 тис. бар. з підключенням додатково 3 свердловин на родовищі HG. До 1 липня 2011 р. на блоці видобуто понад 454 тис. бар. нафти.
Для розширення ресурсної бази вуглеводнів на території Єгипту "Нафтогаз України" вивчив геолого-геофізичні матеріали і підготував техніко-економічне обґрунтування доцільності інвестування в освоєння перспективних об'єктів ліцензійних блоків N8 South Wadi Mahareeth і N9 Wadi Mahareeth компанії Ganope в Східній пустелі.
Парафовані проекти концесійних угод на проведення нафтової розвідки та експлуатації цих ліцензійних блоків між Єгиптом, компанією Ganope і "Нафтогазом України". Проводяться заходи щодо виставлення банківської гарантії та підписних бонусів.
"Нафтогаз України" завершив буріння пошукової свердловини на ліцензійному блоці емірату Аль-Фуджейра. Забій свердловини становить 5 тис. 531 м. Компанія вивчає можливості освоєння нових родовищ на території Об'єднаних Арабських Еміратів.