ua en ru

"Нафтогаз" через суд вимагає від "Рівнеазоту" погашення боргу за газ

"Нафтогаз" через суд вимагає від "Рівнеазоту" погашення боргу за газ Джерело фото:rian.com.ua
Сьогодні в Рівненському апеляційному господарському суді відбудеться слухання апеляційної скарги ДК "Газ України", дочірнього підприємства НАК "Нафтогаз України", на рішення Господарського суду Рівненської області від 1 жовтня 2014 р., згідно з яким ПАТ "Рівнеазот" була надана відстрочка по сплаті заборгованості перед ДК.

Сьогодні в Рівненському апеляційному господарському суді відбудеться слухання апеляційної скарги ДК "Газ України", дочірнього підприємства НАК "Нафтогаз України", на рішення Господарського суду Рівненської області від 1 жовтня 2014 р., згідно з яким ПАТ "Рівнеазот" була надана відстрочка по сплаті заборгованості перед ДК. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Господарський суд Рівненської області надав ПАТ "Рівнеазот" трирічну відстрочку по сплаті заборгованості у сумі 19,7 млн грн, мотивуючи своє рішення поганим фінансовим станом підприємства і загрозою його банкрутства. Між тим, підприємство стабільно працює, отримує кошти за реалізовану продукцію і активно інвестує в розвиток виробництва. Зокрема, згідно з повідомленнями ЗМІ тільки за останній час ПАТ "Рівнеазот" інвестувало в розширення виробництва близько 140 млн грн", - заявляють у "Нафтогазі".

При цьому у НАК зазначають, що 17 жовтня 2014 р. Господарський суд Черкаської області відмовив в аналогічному проханні розстрочити виплату заборгованості перед ДК "Газ України" у розмірі 165 млн грн на десять років іншому підприємству, що входить в Group DF, ПАТ "Азот" (м. Черкаси).

Також "Нафтогаз" звертає увагу, що через несвоєчасну оплату за спожитий газ контрагентами ДК "Газ України", підприємство продовжує накопичувати заборгованість перед "Нафтогазом", яка на даний момент перевищує 20 млрд грн.

Публічне акціонерне товариство "Рівнеазот" OSTCHEM - одне з найбільших в Україні підприємств з виробництва мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване в західній частині України, неподалік від міста Рівне. Входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.