ua en ru

Міноборони до 2020 планує модернізувати кілька сотень літаків

Міноборони до 2020 планує модернізувати кілька сотень літаків Фото: ЗСУ модернізують кілька сотень літальних апаратів

Планують модернізувати літальні апарати винищувальної, ударної та розвідувальної авіації

Збройні Сили України планують замовити у підприємств послуги з ремонту та модернізації кількох сотень літальних апаратів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

"На виконання заходів щодо відновлення справності авіаційної техніки Повітряних Сил Збройних Сил України у 2016 році виділено близько 2,5 мільярдів гривень. Це дозволить отримати близько 50 літальних апаратів, половина з яких пройде модернізацію на підприємствах ДК "Укроборонпром" і ПАТ "Мотор Січ", - наголошується в повідомленні.


Також повідомляється, що до кінця 2018-2020 років планують завершити дослідно-конструкторські роботи з модернізації літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації, модернізації та створення нових авіаційних засобів ураження, засобів радіоелектронної боротьби, повітряної розвідки тощо.

Так, на сьогодні в авіації Повітряних Сил експлуатуються понад 30 відремонтованих і модернізованих типів літаків Міг-29, Су-24, Су-25 та Л-39, а також шість модернізованих тренажерів літаків Міг-29, Л-39 та вертоліт Мі-8.

Нагадаємо, раніше ВСУ провели навчання з форсування річок і захоплення об'єктів інфраструктури.