ua en ru

"Метінвест" разом з групою інвесторів сконцентрував 50,003% акцій "Запоріжсталі"

"Метінвест" разом з групою інвесторів сконцентрував 50,0032% акцій комбінату "Запоріжсталь", у тому числі "Метінвест" - 49,0032%, група інвесторів - 1%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Крім того, "Метінвест" придбав акції низки гірничо-металургійних підприємств, що раніше належали групі "Индустриал".

"Придбання гірничо-металургійних активів Групи "Индустриал" вироблено в рамках реалізації нашої довгострокової стратегії розвитку, що передбачає створення на базі "Метінвесту" сучасної вертикально-інтегрованої компанії світового класу з сильними позиціями в кожному з ланок виробничого ланцюжка. Одне з ключових напрямків цієї стратегії - нарощування обсягів виробництва високоякісного металопрокату в Україні і збільшення виробництва продукції з високою доданою вартістю", - зазначив гендиректор "Метінвесту" Ігор Сирий.

Згідно з повідомленням, опціон на придбання 50% гірничо-металургійного бізнесу групи "Индустриал" був наданий "Метінвесту" в липні 2011 р. в рамках першого етапу операції між компаніями.

ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України. Спеціалізується на виробництві гарячекатаного і холоднокатаного листа з вуглецевої, низьколегованої, легованої і нержавіючої сталі.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток компанії в 2011 р. виросла в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.