ua en ru

"Метінвес"т в 2013 р. вклала в розвиток підприємств ГМК 2,86 млрд грн

Група "Метінвест" в рамках довгострокової інвестиційної програми у 2013 р. вклала 2,86 млрд грн. у розвиток підприємств гірничодобувного дивізіону.

Група "Метінвест" в рамках довгострокової інвестиційної програми у 2013 р. вклала 2,86 млрд грн. у розвиток підприємств гірничодобувного дивізіону. Про це повідомляє прес-служба "Метінвест".

Згідно з повідомленням, майже 2,3 млрд грн інвестовано в проекти капітального будівництва та капітальний ремонт обладнання підприємств гірничодобувного дивізіону.

Основними проектами 2013 р. на підприємствах стали:

- продовження будівництва комплексу циклічно-потокової технології в Первомайському кар'єрі Північного ГЗК;

- реконструкція обпалювальної машини на Північному ГЗК;

- розробка залізовмісних пісків на Центральному ГЗК;

- побудова системи комплексної безпеки виробничих процесів на "Краснодонвугіллі" (2 етап);

- впровадження передової технології дегазації з використанням верстата направленого буріння на шахтах "Краснодонвугілля";

- модернізація системи аерогазового контролю на шахтах "Краснодонуголя";

- впровадження системи позиціонування на шахтах "Краснодонуголя";

- будівництво комплексу циклічно-потокової технології в Комсомольському рудоуправлінні.

"Інвестиції в придбання гірничої техніки для підприємств Гірничодобувного дивізіону "Метінвесту" в 2013 р. склали 534 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Для криворізьких видобувних підприємств - Північного, Центрального та Інгулецького Гзк - компанія придбала 19 великовантажних самоскидів, 3 бурових верстата, 1 екскаватор, 5 бульдозерів, електровоз і 40 думпкарів. "Метінвест" також придбав 7 комбайнів, 7 конвеєрів, 2 породонавантажувальні машини для виробничого об'єднання "Краснодонвугілля", 1 великовантажний самоскид для Комсомольського рудоуправління.