ua en ru

"Метінвест" повідомляє про перебої в роботі своїх підприємств

Група "Метінвест" повідомляє про перебої в роботі своїх підприємств у зв'язку зі складною обстановкою на сході Україні.

Група "Метінвест" повідомляє про перебої в роботі своїх підприємств у зв'язку зі складною обстановкою на сході Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи.

Харцизький трубний завод працює в штатному режимі. Обсяги виробництва труб в червні відповідали плановим показникам, в липні відбулося зниження на 8,4%.

Зберегти динаміку відвантажень готової продукції дозволяє підприємству гарний портфель замовлень і наявні запаси сировини. Однак через складнощі з доставкою по деяких дільницях залізниці зберігається дефіцит деяких матеріалів (сталевий дріб, агдезив, поліетилен).

Всі коксові батареї Авдіївського коксохімічного заводу, зупинені в результаті знеструмлення заводу 28 липня, працюють і виробляють продукцію. З-за порушення періоду коксування і нестачі коксового газу поки не відновлено виробництво бензолу і пеку, не працюють установки грануляції пеку. Їх робота буде відновлена після виходу коксових батарей на планову потужність.

Виробництво доменного коксу в липні порівняно з червнем) зменшилась на 17,4%. Відвантаження коксу на ММК ім. Ілліча і Єнакіївський металургійний завод скоротилася орієнтовно на 20%.

Сировину на завод відправляється в необхідних обсягах, але його доставка може затримуватися через проблеми на деяких ділянках Донецької залізниці.

ММК ім. Ілліча вимушено скорочує обсяги виробництва. Випуск чавуну в липні порівняно з червнем) зменшився на 14,6%, конвертерної сталі - на 8%.

У разі необхідності залишків залізорудного концентрату, аглоруди і вугілля на складі вистачить на 10 діб роботи.

У доменному цеху віялових способом працюють три печі. При необхідності залишків коксу вистачить на четверо діб роботи.

Трубоелектрозварювальний цех і цех товстого листа працюють у штатному режимі. 20 липня на капітальний ремонт зупинено цех гарячої прокатки.

Комбінат "Азовсталь" також змушений був скоротити обсяги виробництва.

Виробництво металопродукції в липні порівняно з червнем) зменшилася на 14,4%, відвантаження готової продукції знизилася незначно - на 1,4%.

Основні агрегати конвертерного цеху працюють по черзі. У доменному цеху віялових способом працюють дві печі.

Прокатні стани Єнакіївського металургійного заводу і його Макіївської філії завантажені на 100%.

Завантаження конвертерного цеху - 40%. В агломераційному цеху працюють три агломашини. Їх завантаження досягає 64%.

У доменному цеху на двох з п'яти машин проводиться ремонт і ревізія обладнання, інші завантажені на 40%.

Відвантаження товарного прокату в липні зросла на 34%. Підприємство забезпечується основною сировиною в строк.

На гірничорудних підприємствах Метінвесту в цілому зберігається стабільна ситуація. Центральний, Інгулецький ГЗК та Комсомольське рудоуправління працюють з повним завантаженням. На Північному Гзк на 100% завантажені потужності з виробництва залізорудного концентрату, але через проблеми з логістикою частково зупинено виробництво окатишів. Зменшення попиту на концентрат з боку підприємств, розташованих у зоні АТО, призводить до накопичення продукції на складах підприємств.

За липень виробництво товарного концентрату на гірничодобувних підприємствах Групи зросла на 7,6%, флюсів - на 5,3%. При цьому виробництво окатишів знизилася на 15,8%.

Напружена ситуація склалася на "Краснодонвугіллі". Всі підприємства об'єднання працюють в особливому режимі - у повній готовності до екстрених заходів по евакуації людей у разі артилерійського обстрілу, припинення подачі енергопостачання та інших позаштатних ситуацій. Виробництво вугільного концентрату і видобуток вугілля на всіх шахтах здійснюється зі зниженою завантаженням виробничих потужностей. Це стало наслідком позаштатних ситуацій, пов'язаних з бойовими діями, відтоку персоналу, а також проблем з відвантаженням продукції. Через збройні зіткнення, втрат з видобутку і збої в логістиці знижується відвантаження рядового вугілля і концентрату за всіма напрямами. Зокрема, в липні відвантаження концентрату впала на 53,5%.