ua en ru

"Метінвест" прийняв рішення законсервувати аглофабрику "Азовсталі"

Група компаній (ГК) «Метінвест» прийняла рішення законсервувати аглофабрику «Азовсталі». Про це сьогодні повідомив гендиректор «Метінвест Холдингу» Ігор Сирий на зустрічі з громадськими екологами та представниками робочої групи міськради Маріуполя.

«Це рішення не оптимально для бізнесу, але оптимально для жителів Маріуполя і підтримано акціонерами компанії. Це конкретний крок на шляху нормалізації екологічної обстановки в місті в рамках довгострокової інвестиційної програми», - сказав Сирий.

За інформацією директора металургійного дивізіону «Метінвесту» Олександра Погожева, консервація аглофабрики «Азовсталі» і перенесення обсягів виробництва на аглофабрику ММК ім. Ілліча збільшить витрати компанії на 4,7 млн дол. щомісяця і порядку 59 млн дол. на рік.

Крім того, «Метінвест» готовий розпочати реконструкцію аглофабрики ММК ім. Ілліча. Загальна вартість проекту оцінюється в 350 млн дол., з яких близько 300 млн дол. - витрати на екологічну складову.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка. У 2011 р. "Метінвест" збільшила виплавку сталі на 3,9% - до 14,3 млн т. Чистий прибуток компанії виріс в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.

Читайте також: "Метінвест" готовий йти на рішучі заходи у питаннях екології Маріуполя, - гендиректор