ua en ru

"Металіст" сенсаційно розгромлено в Донецьку

Донецкий "Металлург" помог своим "старшим братьям" из "Шахтера" и абсолютно неожиданно разгромил "Металлист" 3:0. Голами отметились Лазич и Чечер, а еще один автогол на счету Пшеничных.

Донецький "Металург" допоміг своїм "старшим братам" з "Шахтаря" і абсолютно несподівано розгромив "Металіст" 3:0. Голами відзначилися Лазіч і Чечер, а ще один автогол на рахунку Пшеничних.

Металург Д - Металіст 3:0
Голи:
Лазіч, 23, Чечер, 32, Пшеничних, 80 (у свої ворота)
Металург Д: Бандура - Насонов, Чечер, Прийма, Зотов - Макрідіс, Болбат (Польовий, 81) - Нельсон (Трояновський, 79), Лазіч, Алешандре (О'ді, 87) - Мораєс
Металіст: Горяїнов - Вільягра, Папа Гуйє, Пшеничних, Азеведо - Соуза, Едмар (Гоменюк, 46) -Гомес, Шав'єр (Бланко, 77), Соса - Девіч (Ксьонз, 76)
Вилучення: Гоменюк, 90+

Донеччани майже забули про проблеми зі складом, і одразу команда стала грізною силою. Принаймні, на своєму полі «Металург» і за гірших часів не програвав вже рік. Щоправда, харків'яни у гостях дискомфортно себе ніколи не почували. Цього разу Мирон Маркевич вдався до кількох вимушених замін. Але повернення Хавьєра до основного складу все ж поки що виглядає передчасним, і оптимальних кондицій він явно не повернув. А перестановки у лінії захисту дуже часто у футболі призводять до негативних наслідків. Ось і цього разу «Металіст» занадто багато дозволяв господарям на флангах навіть на своїй половині поля, а у центрі звичної монолітності також не було помітно. Тому за приблизно рівної кількості атак «Металург» був не тільки небезпечнішим, але й ефективнішим.

У першій половині зустрічі два одноманітних навіси з правого краю призвели до голів з другого поверху, коли центральні захисники та голкіпер виглядали сторонніми спостерігачами, як суперник забиває. Перший м'яч на рахунку Джордже Лазіча, який вдало вистрибнув після передачі Олександра Насонова. Пізніше вже Лазіч дозволив відзначитись В'ячеславу Чечеру, адже той не встиг повернутися на свою половину поля після попереднього розіграшу «стандарту». Другу 45-хвилинку у гостей діяв вже дует форвардів, але якісних рушень це не дало. У «Металіста», як і раніше, найпомітнішим на полі був Алехандро Гомез, але цього було недостатньо, хоча аргентинець раз і поцілив у поперечину за спиною Олександра Бандури. А от його візаві Олександр Горяінов пропустив втретє, причому від свого одноклубника. Сергій Пшеничних зрізав м'яч у сітку власних воріт після швидкого прориву Сергія Болбата і передачі на Євгена Трояновського.

Нагадаємо, що раніше "Іллічівець" розібрався із запорізьким "Металургом", "Шахтар" обіграв "Говерлу", "Таврія" не пропустила в Луганську, а "Карпати" розійшлися миром з "Ворсклою".

Використані матеріали УПЛ