ua en ru

"Металіст" втратив очки в Маріуполі, а "Говерла" обіграла "Таврію"

В субботних матчах украинской Премьер-лиги ужгородская "Говерла" справилась дома с "Таврией" 2:1. А "Металлист" не смог справиться с "Ильичевцем", сыграв в Мариуполе вничью 1:1.

У суботніх матчах української Прем'єр-ліги ужгородська "Говерла" обіграла вдома із "Таврією" 2:1. А "Металіст" не зміг впоратися з "Іллічівцем", зігравши в Маріуполі внічию 1:1.

Іллічівець - Металіст 1:1
Голи:
Майкон, 7 - Девіч, 53

Обидві команди постали у доволі незвичних складах, причиною чому - травми. У господарів взагалі не було альтернативи Майкону у нападі, оскільки зараз і Руслан Фомін, і Олександр Мандзюк - поза грою. Були перестановки і у середній лінії, адже після тривалої паузи до основного складу потрапили Андрій Тотовицький та Вячеслав Чурко. У «Металіста» поза стартовою 11-кою залишились Родріго Моледо, Едмар, Алехандро Гомез, і нові зв'язки виявилось не так легко налагодити. Початок поєдинку пройшов повністю під диктовку маріупольців, і вони швидко матеріалізували свої прагнення у гол. Віталій Федотов на фланзі заробив штрафний, Олексій Полянський спрямував м'яч у ворота, але Майкон головою змінив напрямок польоту, чим поставив у безвихідне становище Олександра Горяінова - 1:0.

Подальші поді першого тайму не залишали ілюзій Мирону Маркевичу, що команда здатна зламати опір суперника, тому перерва була дуже своєчасною. Тим більше, мінімальне відставання перед нею для гостей було не найгіршим підсумком 45-ти хвилин. Одразу 2 заміни посприяли перерозподілу сил на полі, і «Металіст» зумів відігратись. Павло Ксьонз зробив дальній пас на Хосе Соса. Аргентинець продемонстрував чудовий дриблінг, а Марко Девічу залишалось просто підставити ногу, щоб вразити порожні ворота і записати собі в актив 14-й гол у сезоні. Втім, надалі харків'яни не виявили готовність для постійного тиску на чужі ворота. Тому саме «Іллічівець» може скаржитись на нереалізований вихід Федотова сам на сам та на втрачену перемогу. У компенсований час другу жовту картку у матчі за небезпечну гру отримав Сергій Пшеничних, але одразу по тому пролунав фінальний свисток Віталія Годуляна, який проводив свій останній офіційний матч у кар'єрі арбітра.

Говерла - Таврія 2:1
Голи:
Нікулае, 29, 67 - Буссаіді, 49 (з пенальті)

Шанси «Говерли» значно збільшувались через відсутність досвідченого плеймейкера суперників Сергія Назаренка. Інші проблемні позиції були закриті Карлом Свенссоном, який одужав, та Мохаммедом Алію - він нарешті отримав можливість зіграти з перших хвилин. А от в атаці вже повноцінний матч провів Лучіан Бурдужан, тоді як Максим Фещук залишився у запасі. В'ячеслав Грозний не мав гострої потреби щось суттєво міняти в останньому матчі року, і досяг максимального результату, який дозволя більш оптимістично сприймати нинішню позицію - принаймні, у плані виконання завдання-мінімуму.

До перерви господарі зуміли відкрити рахунок внаслідок затяжної атаки, коли кримчани тривалий час не могли винести м'яч, а рикошети були не на їхню користь, а от Маріусу Нікулае навіть не довелось з місця сходити, аби влучно пробити низом у кут воріт - 1:0. Настанови Янніса Хрістопулоса у роздягальні подіяли на сімферопольців, і один з його підопічних Володимир Коробка своїм проривом змусив Александру Дандеа не за правилами вибити м'яч. З пенальті Аніс Буссаїді зрівняв шанси на перемогу, але подальші події знову показали, що рідні стіни - це не порожній звук. За подачею штрафного «Таврія» спостерігала наче зачарована, а Нікулае самотужки виграв боротьбу та з меж воротарського провів переможний м'яч у зустрічі. Він міг би таким не стати, якби Максим Приходной пробив на кілька сантиметрів лівіше, а так стійка зіграла за «Говерлу», і рахунок більше не змінився.

Нагадаємо, що раніше донецький "Металург" розгромив "Ворсклу"

Використані матеріали УПЛ