ua en ru

"Металіст" почав сезон з мінімальної перемоги над донецьким "Металургом"

Харківський "Металіст" у завершальному матчі першого туру української Прем'єр-Ліги здобув мінімальну перемогу над донецьким "Металургом". Переможний гол на рахунку Марко Девіча.

Харківський "Металіст" у завершальному матчі першого туру української Прем'єр-Ліги здобув мінімальну перемогу над донецьким "Металургом". Переможний гол на рахунку Марко Девіча.

Читайте також: "Динамо" втрачає очки вже в першому турі, "Шахтар" не без проблем долає "Говерлу"

Металіст - Металург Д 1:0
Гол
: Девіч, 77
Металіст: Горяїнов, Вільягра, Гуйє, Березовчук, Азеведо, Краснопьоров (Едмар, 75), Бланко (Крістальдо, 60), Торрес, Соса, Марлос (Пшеничних, 90+3), Девіч.
Металург: Паньків, Чечер, Прийма, Польовий, Морозюк (Голайдо, 81), Мкртчян, Данило, Лазіч, Нельсон (Трояновський, 80), Димитров (Алешандре, 84), Мораес

Харків'яни не представили на власному стадіоні жодного новачка, тобто сюрпризів від Мирона Маркевича годі було очікувати і за змістом, і за тактикою. Юрій Максимов також зберіг кістяк колективу, тому зустрічались старі знайомі. Найкраще у господарів вийшли перші чверть години, коли Юрій Паньків відбив 5 ударів, і найактивнішими у цей час були Себастьян Бланко та Марко Девіч. Згодом настало відносне затишшя, після чого донеччани створили найкращий момент зустрічі зі свого боку. Велізар Дімітров та Джордже Лазіч вивели на удар Джуніор Мораєса. Єдиний нападник гостей пробив низом, що не стало секретом для Олександра Горяінова. На останніх хвилинах перед перервою зряче бив Марлос - поруч з дальньою стійкою.

Другий тайм розпочався з дивовижного удару Бланко: під час польоту м'яч зрикошетив спочатку об захисника, потім по черзі влучив у поперечину та стійку, після чого Паньків розрядив ситуацію. Також міг відкривати рахунок Олег Краснопьоров, витім опорному півзахиснику не вистачило досвіду завершення атак. Згодом спрацювала заміна «Металіста». Другий нападник Джонатан Крістальдо додав турботи захисту донеччан, а також віддав результативний пас на Девіча - 1:0. Реальних нагод відігратись «Металург» не мав. Хіба що новачок, який вийшов на заміну - Александре, зі штрафного перевірив пильність воротаря господарів. Здобувши перемогу, «Металіст» у цій парі продовжує 8-річну безпрограшну серію.

Використані матеріали УПЛ