ua en ru

"Металіст" і "Динамо" здобули складні перемоги

У другому турі українського чемпіонату київське "Динамо" і харківський "Металіст" зуміли перемогти на виїзді. Кияни обіграли "Говерлу", а харків'яни - "Арсенал". У ще одному матчі донецький "Металург" поділив очки з "Карпатами".

У другому турі українського чемпіонату київське "Динамо" і харківський "Металіст" зуміли перемогти на виїзді. Кияни обіграли "Говерлу", а харків'яни - "Арсенал". У ще одному матчі донецький "Металург" поділив очки з "Карпатами".

Читайте також: "Дніпро" на виїзді обіграв "Іллічівець"

Говерла - Динамо 1:2
Голи
: Балашов, 87 (з пен) - Мбокані, 39, 41

Кияни досить довго входили в ритм. Поле стадіону "Авангард", на якому зібралися майже повні трибуни, було мокрим і це не дозволяло більш технічним гравцям з Києва проявляти свої найкращі якості. Ужгородці продовжили показувати свій бійцівський характер і при кожній зручній нагоді тікали на ворота Коваля. І саме перший небезпечний момент в матчі створили господарі - Лисенко пробив головою в штангу після подачі з флангу. У відповідь на це, новачок "Динамо" Мбокані продемонстрував те, за що його і купили, за дві хвилини забивши два голи. Після перерви "Говерла" спробувала придавити гостей, але це в неї виходило погано. Але під кінець матчу, суддя вирішив допомогти старанним господарям і призначив пенальті у ворота "Динамо" за гру рукою (дуже сумнівну) Ленса у штрафному киян. 11-метровий реалізував Балашов.

Арсенал - Металіст 1:2
Голи
: Гоменюк, 41 - Соса, 52, Крістальдо, 55

Господарі поля виглядали значно конкурентоздатніше, ніж у першому турі у Дніпропетровську. Тим більш прикра поразка спіткала підопічних Юрія Бакалова, адже відбивши стартовий натиск гостей, вони зуміли знайти свій шанс у контратаці. Хоча «Металіст» йшов уперед великими силами, у них ніяк справа не доходила до точного завершального удару. А численні стандартні положення користі їм у цей період не принесли. «Арсенал» фактично лише двічі за 45 хвилин організовував відповіді, і друга з них завершилась голом. На лівому фланзі Олександр Романчук встиг до «безнадійного» м'яча, переадресував його на кут воротарського майданчика, звідки Володимир Гоменюк переграв центральних захисників та Олександра Горяінова.

Доволі швидко і надто легко гості відігрались і вийшли вперед за перші 10 хвилин після перерви. Як і у минулій зустрічі, передумовою для успіху став вихід Джонатана Крістальдо на заміну. Також помітну роль у побудові харків'ян посіли Родріго Моледо та Дієго Соуза - вони проводили дебютні матчі в Україні. Саме останній і розпочав першу гольову триходівку, яку продовжив Крістіан Вільягра, а завершив, як і належить капітанові, Хосе Соса. Невдовзі Моледо заробив кутовий, і 11-а подача корнеру виявилась вирішальною. Крістальдо виборов м'яч у районі 11-метрової позначки, трохи просунувся вперед та пробив по центру - 1:2. Загострити ситуацію на полі ще раз кияни не зуміли, хоча той-таки Гоменюк мав сприятливі нагоди для влучного «пострілу». Таким чином, суперники поки посідають діаметрально протилежні позиції: «Металіст» набрав максимальні 6 очок, а в «Арсенала» зараз в активі немає жодного балу.

Металург Д - Карпати 1:1
Голи
: Димитров, 74 - Гладкий, 66

На хід гри значним чином вплинула негода у Донецьку. У день зустрічі у цьому місті пройшла справжня злива, тому поле стадіону було важким, слизьким, а вода ускладнювала пересування гравців і також зменшувала швидкість м'яча, якщо його переадресовували низом. У складі донеччан був відсутнім через травму Карлен Мкртчян, а у центрі захисту дебютував перший в Україні ірландський виконавець Даррен О'Ді. Щоправда, відіграв він лише перший тайм. Видозмінився і склад гостей - Олександр Севідов віддав перевагу більшій кількості досвідчених футболістів. У першому таймі лише один удар на дві команди був влучним: Джуніор Мораєс не зумів переграти голкіпера львів'ян.

Такий перебіг подій не влаштовував жодну з команд, і старт другої 45-хвилинки більш активно провели гості. Не зумів завадити їхньому настрою відкрити рахунок навіть Юрій Максимов, який до завершення часу гри виконав всі 3 заміни. Тим не менше, донеччани пропустили. Павло Ксьонз правим краєм дійшов до лицьової лінії, навісив на Олександра Гладкого - нападника ніхто не опікав, і високий зріст допоміг йому головою відкрити рахунок. Донеччани відносно швидко зрівняли цифри на табло. Справедливо, що автором м'яча у відповідь став найкорисніший серед партнерів Велізар Дімітров. Останні хвилини краще провели господарі, хоча і за «Карпати» міг забивати зі штрафного Младен Бартуловіч - поруч з «дев'яткою». А на протилежній половині поля Роман Підківка працював без перепочинку, відвівши кілька стовідсоткових загроз, а ще раз (після удару Мораєса) хрестовина врятувала нічию для галичан.

Використані матеріали УПЛ