ua en ru

"Мечел" придбав 100% акцій Донецького електрометалургійного заводу вартістю 537 млн ​​дол

ВАТ "Мечел" придбало 100% акцій Донецького електрометалургійного заводу (ДЕМЗ) у кіпрської компанії Daveze Limited вартістю 537 млн ​​дол. Про це йдеться в повідомленні російської компанії.
Нагадаємо, операція була схвалена акціонерами ВАТ "Мечел" на річних зборах і радою директорів компанії. Оплата акцій ДЕМЗ здійснюватиметься з розстрочкою платежу строком на 7 років. У момент винесення угоди на схвалення акціонерами "Мечела" розстрочка передбачалася на строк до 4 років, але потім була збільшена на 3 роки без зміни загальної суми угоди, уточнюють у компанії. Коментуючи угоду, голова ради директорів ВАТ "Мечел" Ігор Зюзін зазначив: "Семирічна розстрочка платежу не буде вимагати значного відволікання грошових коштів "Мечела" на даний момент і найближчі роки, що повинно сприятливо відбитися на фінансових потоках групи".
ВАТ "Мечел" об'єднує виробників вугілля, залізорудного концентрату, сталі, прокату, феросплавів, продукції високих переділів, теплової та електричної енергії. Бізнес "Мечела" складається з чотирьох сегментів: гірничодобувного, металургійного, феросплавного і енергетичного. Група "Мечел" в 2010 р. збільшила випуск концентрату коксівного вугілля на 52% - до 11,5 млн т, випуск сталі - на 11% - до 6,07 млн ​​т. Основним бенефіціаром ВАТ "Мечел" є голова ради директорів групи Ігор Зюзін, частка акцій у вільному обігу (free float, ADR) складає близько 30%.