ua en ru

«Майстер брок»: американські фондові індекси несуть невеликі втрати

Після того, як попереднього тижня DOW і S&P оновили історичні максимуми, фондові індекси США понесли невеликі втрати. Тиск на ринки зробило виступ представника ФРС Фішера, який заявив, що регулятор наблизився до згортання програми купівлі облігацій. Крім цього президент Федерального резервного банку Далласа зазначив, що політика «дешевих грошей» привела до утворення «грошово-кредитного гордиева вузла», який регулятору необхідно розрубати. Керівники ФРС зараз перебувають в «скрутному становищі», обговорюючи питання про те, коли і як згорнути програму стимулювання економіки.

У теж час на користь збереження позитивної динаміки індексів найближчим часом вказують вийшли в п'ятницю дані по ринку праці США. Темпи скорочення безробіття виявилися гірше очікувань, тим самим підвищивши шанси на те, що найближчим часом ФРС не почне процес згортання QE3.

Певну підтримку американським індексам надав також показник ділової активності ISM для сфери послуг.
Цей тиждень не буде перевантажена новинами. Серед найбільш цікавою американської статистики варто відзначити звіти по торговому балансу, кількістю вакансій і первинних звернень за допомогою по безробіттю.

Зараз фондові індекси США знаходяться в наступних значеннях: S&P 1707.14 (-0,15%), DJ 15612,13 (-0,13%).

За матеріалами компанії «Майстер брок»