ua en ru

"Лукойл" не поставляла нафту на Одеський НПЗ з початку 2014 р

Останній танкер компанії "Лукойл" був відправлений на Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) 29 грудня 2013 р.

Останній танкер компанії "Лукойл" був відправлений на Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) 29 грудня 2013 р. Про це РБК повідомили в прес-службі компанії, відповідаючи на питання про складнощі поставок нафти на Україну.

Яких-небудь подробиць в компанії не повідомили.

У липні 2013 р. "Лукойл" закрив операцію з продажу 99,6% акцій ПАТ "Лукойл - Одеський НПЗ" українській групі "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК) Сергія Курченка.

"Лукойл" прийняв рішення про продаж Одеського НПЗ в рамках затвердженого плану реструктуризації зарубіжних нафтопереробних активів", - свідчить заява компанії.

Нагадаємо, Одеський НПЗ, який належить"Лукойлу", був зупинений в жовтні 2010 р. через рішення "Укртранснафти", що експлуатує магістральні нафтопроводи, змінити маршрут поставок нафти по трубопроводах. У лютому 2013 р. "Укртранснафта" запропонувала використовувати морський нафтовий термінал "Південний" для поставок сировини на Одеський НПЗ. 29 березня 2013 р. завод відновив роботу після майже 2,5 років простою. Восени 2013 р. ЛУКОЙЛ почав поставки невеликих обсягів нафти на цей НПЗ.