ua en ru

"Логос" продав 60% Інкерманського заводу марочних вин

Horizon Capital оголосив про закриття операції з покупки частки у винному бізнесі корпорації "Логос". Фонд Hartwall Capital придбав 40%, Horizon Capital - 20% в компанії, що володіє Інкерманським заводом марочних вин і його виноградниками, повідомив представник Hartwall Capital Віктор Хартвол, пише «Комерсант-Україна».

Сума операції не розголошується, але, за оцінкою глави департаменту інвестиційно-банківських послуг Concorde Capital Віталія Струкова, вона склала не менше 25 млн дол.

Згідно даним учасників ринку, ринкова частка Інкерманського заводу марочних вин декілька років динамічно росла - в минулому році підприємство було другим за величиною виробником вина після "Коблево". Але ініціатором операції з продажу частки у виноробницькому бізнесі виступила саме корпорація "Логос", повідомили в прес-службі компанії: "Компанія вивчала різні варіанти взаємодії із зацікавленими структурами більше двох років".

Інкерманський завод марочних вин (ТМ Inkerman) входив в корпорацію "Логос", підконтрольну, за даними учасників ринку, підприємцеві Валерію Шамотію. "Логосу" також належить агропромислова фірма "Таврія" (коньяки ТМ "Таврія", "Георгіївський кавалер" і Alexx).

Корпорація "Логос" була вимушена шукати стратегічного інвестора через високе кредитне навантаження, повідомило джерело в одному з найбільших інвестбанків, що консультували компанію в ході операції з продажу частки у винному бізнесі. Раніше про високе боргове навантаження корпорації заявляв і почесний президент "Таврії" Олександр Сидоренко. За його словами, частина кредитів була взята для реалізації проектів в нерухомості - щоб погасити кредити власники "Логосу" планували продати частину виноградників і нерухомих активів.