ua en ru

"Краснодонвугілля" повністю відновив виробництво

Станом на 27 квітня всі структурні підрозділи ПАТ "Краснодонвугілля" працюють у штатному режимі.

Станом на 27 квітня всі структурні підрозділи ПАТ "Краснодонвугілля" працюють у штатному режимі. Ситуація стабілізувалася. У повному обсязі роботи йдуть у всіх очисних вибоях і на поверхні. За минулу добу краснодонські гірники видобули 11 тис. т вугілля.

Досягнута угода між керівництвом "Краснодонвугілля" і шахтарським колективом, яка дозволила відновити роботу підприємства. Переговорний процес тривав чотири доби. За цей час сторони обговорили найбільш гострі питання, які хвилювали гірників та намітили шляхи рішення по кожному з них. У підсумку, в суботу, 26 квітня на другу зміну заступило більше 85% співробітників, наступні зміни вийшли в 100% складі. На площі біля адміністративного будинку об'єднання протестуючих немає.

Генеральний директор ПАТ "Краснодонвугілля" Олександр Ангеловський висловив подяку трудовому колективу за витримку і конструктивний діалог: "Я вдячний переговорній групі та профспілковим організаціям. Всім працівникам об'єднання, хто зберіг спокій і порядок на площі, не допустив силового протистояння та хаосу. У ці дні весь наш колектив зміг відкинути емоції і відновити виробництво. Ми змогли почути один одного - це саме те, чого чекали десятки тисяч краснодонців. Попереду нас ще чекає великий шлях з напрацювання компромісних рішень, повне перезавантаження відносин між керівниками і працівниками".

Нагадаємо, 22 квітня біля адміністративної будівлі ПАТ "Краснодонвугілля" почалися акції протесту, які тривали до суботи. Негайно було розпочато переговорний процес між групою довіри від шахтарського колективу і керівниками "Краснодонвугілля".