ua en ru

Корбан занадто довго йшов до цього дня, – експерт

Ігнорування, нерозбірливість у методах і засобах рано чи пізно будь-якого доведуть до клітки. Так прокоментував затримання лідера "УКРОПУ" Геннадія Корбана політичний експерт Андрій Золотарьов.

За його словами, Корбан занадто довго йшов до цього дня.

"Має місце кримінальна складова. Тут факти на лице - і це всі бачили. Ну, скажіть, в якій європейській країні можна одягнути людині на голову мішок і заховати в зіндан, - зазначив Золотарьов. - Я маю на увазі і Рудика, і Величко, і Бідняка, який півтора місяці там просидів. Це було, з пісні слів не викинеш".

З іншого боку, зазначає експерт, Коломойський не отримав того, що хотів. "Крім базових регіонів для Коломойського, "УКРОП" не показав будь-яких серйозних результатів", - додав Золотарьов.

Експерт також вважає, що завдано дуже серйозного удару по фінансових транзакцях "УКРОПУ".

"З наступного тижня українці дізнаються про те, що феноменальний злет показників Філатова - більш ніж на 30 відсотків - пояснюється банальною скупкою голосів через базу боржників Приватбанку. Це роблять у Дніпропетровську, Кривому Розі та ряді інших міст, - зазначив політолог. - Стороння контора, що діє як однорівнева система: все через банк, розкрити важко, але сліди залишаються. Особливо тих, чиї голоси купувалися. У чому сенс уявної ситуації, в тому. Що організатори можуть піти від відповідальності, знищити сервери, але як раз біллінг, есемески чітко показують, хто продавав свої голоси. Це теж уголовнаяответственность.
Нагадаємо, Корбан був затриманий співробітниками СБУ в суботу, проти нього порушено 3 кримінальні провадження".