ua en ru

"Київзеленбуд" планує до 1 травня висадити на Хрещатику 289 каштанів по 6 тис. грн кожен

"Київзеленбуд" планує до 1 травня висадити на Хрещатику 289 каштанів сорту "Бріотті"по 6 тис. грн кожен. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор КО "Київзеленбуд" Михайло Царенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо посадити на Хрещатику всього 289 каштанів, але найближчим часом їх кількість може трохи зрости. 115 каштанів нам проспонсорували, а решту буде посаджено за кошти з міського бюджету, це кошти із фонду відновлюваної вартості, які інвестори сплачують за знесення зелених насаджень. Якщо нам не завадять погодні умови, ми плануємо до кінця місяця посадити всі каштани на Хрещатику", - зазначив Царенко.

За словами представника компанії-спонсора, усі закуплені каштани "Бріотті" стійкі до тих шкідників, з якими раніше виникали проблеми.

"Це не просто сажанці, це зрілі дерева 3,5-4,5 м висоти, сильної кореневою системою і після висадки вони відразу зацвітуть", - зазначили в компанії.

Також повідомляється, що одне таке дерево коштує приблизно 6 тис. грн. В свою чергу Царенко повідомив, що раніше на висадку каштанів на Хрещатику було виділено 3 млн грн, але оскільки наразі частина дерев була куплена за спонсорські кошти, залишок буде перерозподілено на висадку дерев в інших районах столиці.
Загалом, на закупівлі посадкового матеріалу у Києві в цьому році передбачено 7,5 млн грн.

Читайте також: Київ має намір виділити в 2013 р. "Київзеленбуду" 44,1 млн грн, - програма соцекономрозвитку