ua en ru

"Київгаз" просить владу Києва надати 55 млн грн на ремонт застарілих газових мереж

ТОВ "Київгаз" просить столичну владу надати підприємству 55 млн грн на ремонт і реконструкцію застарілих газових мереж і будівництво нових газорегуляторних пунктів (ГРП). Про це, виступаючи на засіданні про технічний стан комунальних мереж столиці, заявив голова правління ТОВ "Київгаз" Сергій Слепкань, передає кореспондент РБК-Україна.
"У найкоротші терміни необхідна заміна 7 км газопроводу, які знаходяться в умовах підвищеної корозійної небезпеки. У 2011 р. необхідно побудувати 26 нових і реконструювати 44 існуючих станцій корозійної захисту. Крім того в рамках реконструкції всієї системи необхідно встановити систему телеметрії на 26 регуляторних пунктах і реконструювати 1 із 8 головних газорегуляторних пунктів по вулиці Червонопрапорній", - заявив С.Слепкань.
За його словами, 40% газопроводів і 69% ГРП не експлуатуються вже більше 40 років і розташовані вони переважно в центрі Києва (Шевченківський, частково Голосіївський та Солом'янський райони столиці), які газифікували першими. "Безумовно, ТОВ "Київгаз" у міру сил і можливостей підтримує систему в технічно справному... стані, однак ми розуміємо, що її реконструкція це першочергове завдання", - підкреслив С.Слепкань.
"У зв'язку з цим "Київгаз" звертається до керівництва міста з проханням забезпечити фінансування вище перерахованих робіт як найбільш необхідних для підвищення надійності газотранспортної системи. Загальна вартість робіт становить 55 млн грн", - зазначив голова правління ТОВ "Київгаз".