ua en ru

"Київенерго" замінить у населення до кінця 2013 р. понад 34 тис. лічильників електроенергії

ПАТ "Київенерго" замінить у населення до кінця 2013 р. понад 34 тис. лічильників електроенергії на більш сучасні. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Заміна лічильників здійснюватиметься за рахунок інвестиційних коштів "Київенерго". Загальна вартість закупівлі лічильників для їхньої заміни населенню становить понад 14 млн гривень. Таким чином, для населення планова заміна лічильників здійснюється безкоштовно", - йдеться в повідомленні.

При цьому програма заміни лічильників складається з двох етапів. Перш за все, компанія здійснює планову заміну індукційних лічильників електроенергії (однофазних і трифазних) з класом точності "2,5", термін державної повірки і термін експлуатації яких завершився.

Другий етап передбачає встановлення нових багатотарифних лічильників електроенергії (однофазних і трифазних), які дозволяють клієнтам економити на оплаті за електроенергію, споживаючи її в нічний або міжпіковий час доби. Заміна лічильників на багатотарифні буде відбуватися комплексно у всьому будинку, навіть якщо в деяких квартирах лічильники були замінені нещодавно.

У 2013 р. таку комплексну заміну звичайних лічильників на багатотарифні "Київенерго" здійснить в групах будинків на Троєщині та Печерську. На сьогодні вже понад 19 тис. таких лічильників встановлено в будинках на житлових масивах Русанівка та Осокорки.

Нагадаємо, у 2012 р. "Київенерго" замінила у населення майже 76 тис. лічильників електроенергії. Найбільшу кількість лічильників замінено в Дніпровському (16,8 тис.), Дарницькому (13,5 тис.) і Деснянському районах (12,5 тис.).

Читайте також: Янукович доручив протягом 2013 р. встановити населенню мінімум 200 тис. лічильників газу