ua en ru

"Київенерго" в 2012 р. інвестує 360 млн грн у поліпшення послуг електропостачання споживачів

ПАТ "Київенерго" інвестує 360 млн грн у поліпшення послуг електропостачання споживачів в 2012 р. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Значну частину капіталовкладень - 277,2 млн грн - компанія спрямує на будівництво та реконструкцію підстанцій електропостачання, розподільчих пунктів, кабельних мереж і трансформаторних підстанцій.

"Київенерго" прагне забезпечити надійне енергопостачання нинішніх споживачів і розпочати якісну співпрацю з новими", - пояснив генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

Крім того, 28,8 млн грн спрямують на заміну електронних лічильників побутовим споживачам та на придбання сучасного обладнання для повірки електролічильників. 17,5 млн грн передбачено на проектно-вишукувальні роботи, тобто розробку проектів реконструкції об'єктів та мереж.

На автоматизацію диспетчерсько-технологічного управління компанія спрямує 15,7 млн грн, на розвиток систем зв'язку та телекомунікацій - 7,4 млн грн. 9,8 млн грн передбачено на закупівлю спецавтотранспорту і 3,5 млн грн на закупівлю інструментів та діагностичного обладнання.

Раніше повідомлялося, що "Київенерго" планує в 2012 р. інвестувати в розвиток близько 600-800 млн грн.

Нагадаємо, 9 грудня DTEK Holdings Ltd. (входить в холдинг СКМ бізнесмена Ріната Ахметова) виграв конкурс з продажу 25% акцій "Київенерго".