ua en ru

"Київенерго" вже через три дні може відключити київський метрополітен від електроенергії через борги

ПАТ "Київенерго" попередило юридичних осіб-боржників, серед яких є і коммунальне підприємство "Київський Метрополітен" про відключення електроенергії у випадку непогашення боргів, які вони накопичили. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

Станом на 21 лютого 2013 р., загальна заборгованість всіх споживачів включно з населенням за електроенергію перед ПАТ "Київенерго" склала 836,9 млн грн. Найбільші борги у розмірі 499,6 млн грн накопичили загалом підприємства та організації житлово-комунального господарства та міського транспорту. Борги установ, які фінансуються з державного бюджету, становлять 35,8 млн грн, з міського та районного бюджетів - 37,4 млн грн. Борги промислових підприємств сягнули 101,9 млн грн.

Вже попереджені комунальні підприємства "Київський метрополітен" (оперативний борг на 25 лютого - 8,5 млн грн), "Київміськсвітло" (оперативний борг на 25 лютого - 13 млн грн), районні управління освіти, органи місцевої та державної влади.

Згідно з правилами користування електроенергією (постанова НКРЕ №28 від 31.07.1996) та чинними договірними відносинами між енергопостачальником та споживачами-юрособами оплата за електроенергію повинна здійснюватися або у вигляді передоплати, або після завершення розрахункового періоду, тобто за минулий місяць.

У зв'язку з тим, що чимало юросіб мають заборгованість понад місяць, Компанія вимушена вдатися до припинення безоплатного споживання електроенергії такими боржниками. Попередження про відключення компанія направляє споживачам-боржникам мінімум за три робочих дні до запланованого дня відключення.

У випадку, якщо споживач з об'єктивних причин не в змозі відразу погасити борг, що накопичився, він може звернутися до ПАТ "Київенерго" з проханням реструктуризувати його або узгодити графік погашення заборгованості.

"Від своєчасних платежів залежить надійність енергопостачання кожного клієнта. Адже це дозволяє Компанії реінвестувати отримані кошти в модернізацію обладнання для підвищення якості послуг, вчасно розраховуватися з ДП "Енергоринок" за куповану електроенергію і з НАК "Нафтогаз України" за газ, що використовується для виробництва електроенергії", - підкреслила заступник директора структурного відокремленого підрозділу "Київські електричні мережі" ПАТ "Київенерго" Ганна Фурсова.

Читайте також: "Київенерго" в 2013 р. планує інвестувати в технічне переоснащення 450 млн грн