ua en ru

"Київенерго" скоротило борг перед "Нафтогазом" за газ ще на 22% - до 1,267 млрд грн

Станом на 3 жовтня 2014 р. заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 1 млрд 267,2 млн грн.

Станом на 3 жовтня 2014 р. заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 1 млрд 267,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Зазначимо, що цей борг є результатом дефіциту державного та місцевого бюджетів, тобто фактично - це борг держави, оскільки основною причиною його виникнення є заборгованість держбюджету з різниці в тарифах на теплову енергію для населення та заборгованість за теплову енергію організаціями та установами, які фінансуються з державного та місцевого бюджетів", - наголошують у "Київенерго".

Загалом у січні-жовтні 2014 р., за оперативними даними на 3 жовтня, "Київенерго" перерахувало "Нафтогазу" 3 млрд 663,8 млн грн, що у два рази вище вартості фактичного обсягу споживання газу для виробництва теплової енергії для споживачів столиці за той же період.

Нагадаємо, станом на 23 вересня 2014 р. заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" становила 1,625 млрд грн. Таким чином, за період з 23 вересня по 3 жовтня цей борг скоротився приблизно на 22% (або 358 млн грн).