ua en ru

"Київенерго" планує направити до КМДА документи для підвищення тарифів на ЖКП у зв'язку з підвищенням вартості газу для підприємств ТКЕ з 1 серпня 2010 р

АК «Київенерго» планує направити до Київської міської державної адміністрації документи для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у зв'язку з підвищенням вартості газу для підприємств теплокомуненерго з 1 серпня 2010 р. Про це заявив сьогодні в ході брифінгу голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський, передає кореспондент РБК-Україна.

Е.Соколовський зазначив, що компанія звернеться до державної цінової інспекції для отримання висновків щодо економічно обґрунтованої собівартості виробництва 1 ГКал теплової енергії після підвищення цін на газ. Після отримання висновків цінової інспекції «Київенерго» передасть документи до КМДА для затвердження нових тарифів. «Отримуємо висновки цінової інспекції - і тут же направляємо документи в КМДА для затвердження тарифу», - наголосив Е.Соколовський.

Разом з тим, він підкреслив, якщо КМДА залишить тарифи на нинішньому рівні, то для компанії головне, щоб міськадміністрація вчасно розраховувалася за різницю в тарифах. За словами Е.Соколовського, станом на 1 липня 2010 р. заборгованість КМДА перед «Київенерго» з різниці в тарифах складає 2 млрд 61 млн грн.