ua en ru

"Київенерго" спрямує на виплату дивідендів 30% чистого прибутку за 2010 р. - 47,2 млн грн

"Київенерго" спрямує на виплату дивідендів 30% прибутку за 2010 р. - 47,2 млн грн. Таке рішення було прийнято 5 квітня 2011 р. під час чергових загальних зборів акціонерів компанії, на яких зареєструвалися власники 96,87% від загальної кількості акцій, повідомляє прес-служба "Київенерго".
Загальні збори акціонерів компанії вирішили розподілити отриманий у 2010 р. чистий прибуток у розмірі 157,334 млн грн наступним чином: 30% - на виплату дивідендів, 5% - до резервного фонду, 65% - до фонду розвитку виробництва. Виплата дивідендів акціонерам відбудеться з 5 квітня по 1 липня 2011 р. Загалом буде спрямовано на виплату дивідендів 47 млн 200,2 тис. грн (на кожну акцію припадає 44 коп.).
Також, загальні збори акціонерів внесли зміни до статуту компанії, а саме - привели його норми до вимог закону України "Про акціонерні товариства" та змінили найменування АК "Київенерго" на публічне акціонерне товариство "Київенерго" (скорочена назва ПАТ "Київенерго").
У затвердженому акціонерами звіті голови правління компанії Едуард Соколовський наголосив: "У 2010 р. компанія виступала за створення нових умов роботи енергопідприємств, побудову прозорої та ефективної системи тарифоутворення, закладення передумов для залучення інвестицій та розбудови інфраструктури столиці. Діалог із владою, якого нарешті вдалося досягти, не створював перешкод у діяльності Компанії. До того ж якісна взаємодія з багатьма партнерами та державним органами дозволила компанії уникнути проблем, які характеризували попередній рік. Адже енергетика та житлово-комунальне господарство - це галузі, які є найбільш складними для перетворень. Швидких результатів тут не досягти. Усвідомлюючи це, ми чітко дотримуємося стратегії компанії на період до 2015 р.".